Sæbereklame

Jeg søger. Jeg finder. Jeg planlægger. Jeg indvikler. Jeg afvikler. Jeg udvikler.  Jeg samler. Jeg spreder. Jeg fortsætter – og det er det vigtigste.

Det er det, jeg sidder og tænker på, mens min kære kæreste er i bad. Jeg sidder i vindueskarmen i køkkenet med en kop kaffe og har lige lagt neglelak. Han hører musik i badet, og da han træder ud, ligner mit liv til forveksling en sæbereklame. Hans hud er fugtig og kølig, og han kommer ud til mig i køkkenet og danser en fjollet dans. Det er en imitation af mig, og han er i det frie humør.

Det frie humør er vigtigt, for det er det, der bærer ham i gennem vreden og frustrationen for tiden. Jeg kan ikke gøre så meget andet end at hjælpe med at sætte rammerne for udviklingspotentialet, men det er en svær balance mellem at skære i gennem på de helt fundamentale punkter i forhold til struktur og på den anden side at lade ham leve det udflydende, spontane liv. Han kan jo sagtens klare sig helt fantastisk uden min indblanding, men jeg kan desværre konstatere, at processen er langsommelig og undertiden ulidelig for ham, når hverdagen vælter sammen. Han var næsten 25, da han flyttede hjemmefra, så man kan ikke bebrejde ham for at have svært ved at jonglere det nye liv, hvor han skal indregne indkøb, madlavning, rengøring, vasketøj osv. Han er en tidsoptimist og en øjebliksentusiast, og jeg er en ivrig planlægger og ressourceoptimerende taktikker. Med vores modsatrettede kvaliteter skal vi nok komme langt, hvis ikke vi kommer til at snuble over hinandens velvilje.

Jeg spørger ham, om han også vil have noget kaffe, for der er mere i stempelkanden, og han siger, at han gerne vil have en kop med ind i stuen til læsningen. På biblioteket lånte han forleden syv tykke bøger om emner lige fra offentlig forvaltning til anatomi, og tanken slår mig, at det måske er ham, der søger, og mig, der finder. Hvis jeg planlægger, kan han afvikle, men lade mig udvikle, for sammen skal vi ikke blot samle og sprede, men vigtigst af alt fortsætte til vi er på den anden side af det hele.

Skriv et svar