REPOST: Omstillingsparate kulturradikale typer i aldersgruppen 24-39

Det starter med, at oplægsholderen beder os notere et par stikord om vores liv på den lille blok, som lå på stolene, da vi kom. Jeg er ikke helt sikker på hvilken type informationer, han fisker efter, samt hvad det skal bruges til, så jeg deler siden op i to og skriver et værdisæt på den ene side og mine ydre omstændigheder på den anden side. På det hvide smartboard, der er unaturligt stort i forhold til lokalet, vi sidder i, noterer han sine egne kerneværdier. ‘DEDIKATION ÆRLIGHED LOYALITET’, siger han højt, mens han peger på ordene og fagter engageret. Kurset varer fem timer, og det lever op til alle forudantagelser og klichéer om en mentaltræner med speciale i samarbejde. Jeg er kun med, fordi jeg fik kurset betalt, og da jeg efterfølgende står udenfor og låser min cykel op, kan det virkelig ikke gå for hurtigt med at komme væk fra de otte rækker af høj-energi-personer, der alle elsker teatersport og tilsætter HUSK i deres smoothies.

Jeg er typen, der altid bliver valgt blandt publikum til at være >>den frivillige<<, der skal bruges til at demonstrere. Jeg er også typen, som, folk tror, arbejder der, hvis de møder mig i et træningscenter, på teateret, et bibliotek osv. Selv da jeg var 17 og brugte mange eftermiddage alene på ARoS, skete det jævnligt at ældre ægtepar spurgte om rabatter, åbningstider i påsken og om jeg kunne fortælle lidt mere kunstneren end det, der stod i pamfletten. Efterhånden har jeg vænnet mig til det, så da en af de mest kække lyst-kort-hår-jeg-er-opvokset-et-sted-med-hest-fyre fra kurset lægger hånden på min skulder, mens jeg forsøger at lukke min cykelhjelm, selvom jeg har læderhandsker på, havde jeg lidt set den komme. “Kan det passe, at jeg har set dig på Tinder?”, spørger han med en frisk stemmeføring, der ligger på linje med oplægsholderens. Jeg må svare, at hvis vi ikke har matchet, så er det nok, fordi jeg  enten er optaget eller ‘just not that into you’, desværre. Jeg forsøger virkelig at give den flinke fyr en mild afvisning, men det er ret tydeligt, at han er skuffet og har meget på hjerte. Det viser sig, at han er nyuddannet sociolog, og han er netop flyttet til Aarhus, hvorfor han forsøger at opbygge et nyt netværk. Han forklarer, at han ikke nødvendigvis havde bagtanker med at henvende sig til mig, og at jeg slet og ret bare virkede sjov og imødekommende, når jeg skulle tale foran forsamlingen som et del af mentaltrænerens eksempelvisning. Det lykkes ham at give mig et godt indtryk af sig på ikke-date-måden, så vi laver en måske-vi-ser-lige-på-det-aftale om at tage på  bogloppemarked sammen.

Da jeg endelig træder ind ad døren til min lejlighed, er der helt mørkt over alt.  Min kæreste sidder på kontoret med en pandelampe og spiller guitar. Han beder mig om at gå ind i stuen, og da jeg tænder lyset, står der en buket blomster til mig på teaktræsbordet. Han har stillet vasen, så den dækker for de lyse sædafblegninger, og jeg kan mærke, at jeg virkelig skal passe på ikke at tage ham for givet. Jeg tager overtøjet af og  putter mig ind til ham i kontoret, der kun er oplyst af pandelampen. Han spiller ‘crystal ship’ af The Doors, og da han er færdig, kysser han hele min krop centimeter for centimeter. 

Jeg siger undskyld, fordi jeg kommer til at give ham med ploven, når jeg synes, at han prioriterer dårligt, mangler fokus i livet eller ikke kan styre sin pik. Jeg siger undskyld, fordi jeg glemmer at rumme ham, som han rummer mig. Uden at sige det direkte samtykker vi underforstået, og jeg skriver mig bag øret, at jeg næppe finder en lige så sjov, sød, spændende, udfordrende og dynamisk mand igen, hvis jeg kurer denne i bund. Lige nu er det ikke let for ham, og vi har nok begge undervurderet, hvor følelsesmæssigt kompliceret det egentlig er at bryde den sociale arv.

Han er den helt rette at komme hjem til efter min lidt for udstrakte dag i mentaltræningens tegn med pindemadder i pausen, samarbejds-byg-et-tårn-øvelser, mind-maps, ego-pitching og omstillingsparate kulturradikale typer i aldersgruppen 24-39.

Skriv et svar