Den første samtale om selleri

Vi har den første samtale om selleri på tredje date, hvor min kæreste siger, at jeg godt må spise selleri, selvom han er til stede. Faktisk må jeg pludselig alt muligt for ham, som jeg ikke måtte for mine ekskærester: jeg må vimse rundt i hele lejligheden og børste tænder, jeg må sove med natbriller, jeg må gå i bad med åben dør, jeg må høre P1, mens jeg spiser morgenmad. Mikrofriheden vil ingen ende tage.
Mest af alt hadede mine ekskærester, at jeg spiste selleri, fordi det larmede, og de syntes, at sellerien afgav sellerismag til mælken gennem luften, når den var i køleskabet. Det var et had, de havde opbygget efter frembruddet af sociale medier, og det var rettet mod en helt bestemt type piger, som tager træningsbilleder, drikker vand og spiser selleri.

Undertiden blev mine ekskærester så sure, hvis jeg i smug havde købt selleri, at de ikke ville sove i ske om natten. På den måde står min kæreste i stor kontrast til mine tidligere, og i den første periode af vores samliv fik jeg næsten sellerihånd af alt den selleri, jeg havde spist i grådig overstadighed over at have muligheden for at sidde lænestolen og dyppe selleristænger i hjemmelavet creme fraiche-dressing. Jeg spiste både bladselleri og blegselleri, og sellerien blev frihedssymbolet, som adskilte det nye liv fra det gamle.

Det nye liv er det frie liv, og nu handler samtalerne ikke kun om livet i provinsen, om tabet af Mads Holger, hvorfor ingen læser digte, om de syv forskellige typer facebookopslag (find-bolig, færdig-med-uddannelse, vi-er-blevet-kærester, rejser, baby, uddannelsespolitik og fuck-DF-og-Trump), om der er rabat på sushi, om at riste kaffebønnerne selv, om dagens kronik i Politiken, om prisen på vaccinationer på japansk hjernehindebetændelse, om hvorfor folkeoplysningen om EU er så elendig i Danmark, om kulturimperialisme vs. kulturel appropriation, om man skal lave en u-vending i stedet for at køre ind i rundkørslen for at vende om, om muligheden for at klare den i konkurrencesamfundet, om man skal få kobber- eller hormonspiral, om det gode studiejob, om værneret, om antallet af kalorier i chai latte, om opholdstilladelse i Palæstina, om kirkebryllup, om bjørnedyret, om stenografi, om krisehåndtering, om vagtplaner, om fredagscaféer, om tynde lår, om misseånde, om de perfekte sorte højtaljede jeans, om salat på McDonald’s, om tilvalg på kandidaten, om Lidls instantkaffe, om menstruationskoppen, om slikskabet, om normalfordeling på karakterer, om troskab, om fortolkningsrum, om integrationsprocesser, om kvægtransport, om evnen til at aflæse kattens tilregnelighed, om Salling Rooftop, om indgravering af ringe, om Iphone X vs. Iphone 8, om friluftslivet, om Mads og Monopolet, om det gode instagram feed, om copingstrategier, om langsomttørrende neglelak, om muligheden for at få en skildpadde, om jura som studie, om grunden til at se fodbold, om antallet af sexpartnere, om bland-selv-slik, om seriel monogami, om hashmisbrug, om mulighed for pitstopordningen, om praktik, om ekstremsport, om optagelsesprøven på journalisthøjskolen, om det bedste træningscenter, om ensomhed, om vejen ud af psykisk sygdom, om narrativer, om forskudte konflikter, om t-shirt med print, om at være en ven, om at tage ud til hjortene i dyrehaven, om det tidligste barndomsminde, om trafikulykker, om runesten, om selvrealiseringsprojekter, om at lyve, om almendannelse, om sjove navne, om populærvidenskab, om medielicens, om memoteknikker, om at onanere på offentlige toiletter, om ens spirit animal, om den nye udstilling på ARoS, om den alkoholfrie Nordic øl, om underholdningsværdien i Amalie fra Paradise, om lusekur, om Testrup, om origami, om følelsen af at føle sig forkert, om frygten for at blive som sine forældre, om nutids-r, om overskud, om eksamen, om spaophold, om Gulddrengs sidste koncert, om den umiddelbare refleksion, om importens, men nu også om at være in-the-know.

2 kommentarer til “Den første samtale om selleri”

 1. Hej.
  Jeg bliver lidt forvirret.
  Blander du gamle indlæg med nye?
  Jeg husker, at du har været omkring selleri/ekskæreste snakken før.
  Hiver du bare små ting ud fra de tidligere indlæg?
  Og tak for opstart af bloggen igen!

  1. Hej!
   Lige nu arbejder jeg på at få indhold på bloggen igen, så jeg poster nogle af de gamle indlæg. Jeg har lige et par stykker mere, jeg kan poste igen, men ellers bliver det bare nyt indhold. 🙂
   Tak fordi du læser med!

Skriv et svar